Låtar jag rekommenderar

054. 5 låtar du rekommenderar  (+ en extra):
Jag bestämde mig ganska tidigt att jag skulle tipsa om fem country låtar, det tog dock ett tag innan jag kunde bestämma mig för vilka fem det skulle bli. Jag tycker att countryn är en väldigt underskattad genre i Sverige.
Som en del vet så är country  jätte stort i USA, och jag har än så länge bara hunnit upptäcka en handfull av dem coh nedanför är fem av dem.
 
Fast jag har varit lite busig och lagt till ytterligare en låt som inte är en country låt men som ligger mig varmt om hjärtat för tillfället.
 
Better Digg Two var en av de fösta låtarna jag hörde av The Perry Band. Låten är en underbar bluegrass låt om ett gift par där kvinnan säger till sin make att hon hellre skulle dö än leva vidare när han dör.
 
 
 
All Too Well  är min absoluta favorit på Taylors senaste skiva Red, det är nog faktiskt den bästa låten hon har skrivit. Låten beskriver ett förhållande från början till slutet och lite efter slutet. Live versionen i klippet nedan skiljer sig en aning från versionen på skivan, men jag tycker nästan live versionen är bättre då den känns ännu mer emotionell än den inspelade versionen.
 
 
I Wish I Could Break Your Heart var en av de första låtarna av Cassadee Pope som jag hörde och det är en av mina absoluta favorit låtar. Låten är en super härlig mix av country, pop och rock och jag rekommenderar den starkt till personer som inte gillar så kallad traditionell country.
 

 
Till skillnad från låten ovan så är Blowin' Smoke en traditionell country låt. Låten handlar om ett par servitriser som vill ändra sina liv, men de får allt att verka bättre än vad det egentligen är. Denna låt tillsammans med Follow Your Arrow och Stupid är enligt mig de bästa låtarna på Kaceys debutalbum.
 
 
Compass handlar om att följa sitt hjärta vart än hjärtats kompass pekar. Lady Antebellum's sångerska tillägnar låten till sin 7 månader gamla dotter. Och för de som tycker namnet Lady Antebellum känns bekant så var det dem som gjorde låten Need You Now för ett par år sedan.
 
 
 
Så jag kände faktiskt för att jag skulle lägga till en grym låt till som faktiskt inte är en country låt utan en RnB/pop låt och det är Little Mix cover av Cameo's låt Word Up!. Jag har lyssnat på den i repeat de senaste veckorna! Det är en jätte bra låt att träna till :)
 


Kommentarer


luvcatz

Härliga låtar, håller med dig, Country är inte alls stort i Sverige i jämförelse med staterna :)

2014-02-23, 16:36:53 | Url/Blogg: http://luvcatz.bloggplatsen.se


- Jag är inte intressearad av att köpa designer.
- Gäller det bloggdesigner, mejla mig! - Jag fotar med Canon EOS 100D.
- Jag har fyra linser; Canon EFS 18-55mm f/3.5-5.6, Canon EF 50mm f/1.8 II, Canon 35-80mm f/4-5.6 och Canon EF 80-200mm f/4.5-5.6

Follow on Bloglovin

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:


Linnéa